EKI snizio kamatne stope

Bez autora
Jan 10 2012

U periodu kada je kreditni rejting Bosne i Hercegovine u fazi kontinuiranog slabljenja većina finansijskih institucija najavljuje mogućnosti ili su već povećale kamate na proizvode i uvele drugačije uvjete kreditiranja. Da postoje iznimke, primjer je Mikrokreditna fondacija EKI, koja je od početka godine znatno snizila kamatne stope poljoprivrednicima i poduzetnicima koji imaju registrirane ili neregistrirane mikro i male biznise na području BiH. Stav menadžmenta ove mikrokreditne fondacije je da je negativne trendove na finansijskom tržištu nužno usmjeriti kako bi posljedice najmanje osjetili klijenti. Snižavanjem kamatnih stopa klijentima omogućava da i dalje povoljno servisiraju svoje poslove i da prevaziđu negativne trendove na vrlo zahtjevnom i kompleksnom tržištu na kojem posluju.

EKI snizio kamatne stopeU periodu kada je kreditni rejting Bosne i Hercegovine u fazi kontinuiranog slabljenja većina finansijskih institucija najavljuje mogućnosti ili su već povećale kamate na proizvode i uvele drugačije uvjete kreditiranja.

Da postoje iznimke, primjer je Mikrokreditna fondacija EKI, koja je od početka godine znatno snizila kamatne stope poljoprivrednicima i poduzetnicima koji imaju registrirane ili neregistrirane mikro i male biznise na području BiH.

Stav menadžmenta ove mikrokreditne fondacije je da je negativne trendove na finansijskom tržištu nužno usmjeriti kako bi posljedice najmanje osjetili klijenti. Snižavanjem kamatnih stopa klijentima omogućava da i dalje povoljno servisiraju svoje poslove i da prevaziđu negativne trendove na vrlo zahtjevnom i kompleksnom tržištu na kojem posluju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik